Sjevernokorejski avion zbog požara prisilno sletio u Kini

Sjevernokorejski avion zbog požara prisilno sletio u Kini

Foto: 123rf

AVION sjevernokorejske kompanije Air Koryo neplanirano je sletio u kineskom gradu Shenyangu zbog požara, objavila je u petak kineska novinska agencija Xinhua.

Zrakoplov sjevernokorejskog nacionalnog avioprijevoznika, koji je letio iz Pjongjanga u Peking, bio je prisiljen sletjeti u gradu na sjeveroistoku Kine nakon što se u zrakoplovu pojavila vatra, navela je agencija pozivajući se na riječi jednog putnika.

Dim se pojavio u kabini 30 minuta nakon polijetanja a posada je pozvala putnike da ne podliježu panici jer zrakoplov neplanirano slijeće, prenijela je agencija.

"Potom su ispale maske s kisikom, a nekoliko je putnika počelo otežano disati zbog nedostatka kisika u kabini", navodi Xinhua dodajući da je desetak minuta potom zrakoplov sletio te da nitko nije ozlijeđen, no ne navodeći što je uzrok požara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Internetska stranica koja neovisno procjenjuje rejting, Skytrax, procijenila je Air Koryo kao jedinu zrakoplovnu kompaniju na svijetu s jednom zvjezdicom zbog loših standarda kvalitete, iako ona ne mjeri sigurnost.

Samo je malobrojnim Sjevernokoreancima dopušteno putovanje u inozemstvo u ovoj izoliranoj zemlji.

Zaposlenik sjevernokorejske kompanije u njihovu predstavništvu u Šangaju kazao je da nitko od predstavnika kompanije nije dostupan za detaljnije informacije, a ni ured u Pekingu nije bio dostupan.

Sjevernokorejska zrakoplovna kompanija uglavnom koristi ruske zrakoplove Tupoljev na svojim međunarodnim letovima, a na domaćima su letovima u upotrebi stariji ruski zrakoplovi iz sovjetske ere.

Prema internetskoj stranici flightradar24.com zrakoplov o kojem je riječ je Tupoljev na letu TU204-300.    

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara