Sjeveroistok Sjedinjenih Država prekriven snijegom

Sjeveroistok Sjedinjenih Država prekriven snijegom
SNAŽNA snježna oluja prekrila je snijegom sjeveroistok Sjedinjenih Država usporivši promet i zatvorivši zračne luke.

Najsnažnije nevrijeme ove zime donijelo je američkom glavnom gradu Washingtonu i njegovim predgrađima trideset centimetara snijega, a meteorolozi predviđaju da bi ga do ponedjeljka moglo biti i šezdesetak centimetara.

Međunarodna zračna luka Baltimor-Washington zatvorena je kao i washingtonska zračna luka Ronald Reagan. Međunarodna zračna luka Dulles u obližnjoj Virginiji ima otvorenu samo jednu pistu.

Promet u samom gradu gotovo i ne postoji, dok je na auto-cestama vrlo slab, a policija javlja o manjim prometnim udesima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Snježna oluja koja je započela u Nebraski u središtu Sjedinjenih Država završit će u ponedjeljak na istočnoj obali zemlje.

Lagani snijeg pada i u New Yorku, a očekuje se da će ojačati do ponedjeljka i napadati trideset centimetara. Philadelhia i Pennsylvanyja bi mogle očekivati pola metra, a sjeverniji dijelovi poput Bostona i Massachusettsa do petnaestak centimetara snijega.

Oluja je prinudila američkog predsjednika Georgea W. Busha da se ranije vrati u Bijelu kuću iz Camp Davida u obližnjem Marylandu gdje uglavnom provodi weekende.

Umjesto helikopterom, kako to obično čini, ovaj put Bush se vratio u koloni automobila ispred kojih je išla ralica. Povratak je umjesto uobičajenih pola sata trajao dva i pol.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara