Skandal: Novinarka Jutarnjeg dvaput glasala, jednom u Hrvatskoj, jednom u BiH

IAKO su mjere opreza zbog nepravilnosti u prvom krugu navodno bile povećane, novinarka Jutarnjeg lista pokušala je, i uspjela, glasati dvaput. Jednom na glasačkom mjestu u Hrvatskoj, a jednom na glasačkom mjestu u BiH.

Novinarka Antonija Knežević, koja ima i hrvatsko i bosansko-hercegovačko državljanstvo, prvi je put glasala u Karlovcu na biračkom mjestu 67 u 8 ujutro. Zatim se uputila u Mostar, gdje je na biračkom mjestu broj 11 oko 12:45 sati također glasala. Knežević je glasački listić u Mostaru učinila nevrijedećim.

Na način na koji je glasala Knežević mogli su glasati gotovo svi koji imaju dvojno državljanstvo. Naime, u njezinoj hrvatskoj putovnici kao mjesto prebivališta navodi se Konjic, iako je Knežević prebivalište u Konjicu odjavila prije nešto više od pola godine, te isto prijavila u Karlovcu.

Izborna komisija to, međutim, nije imala registrirano u svom popisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, Knežević su priznali i bosansko-hercegovačku osobnu iskaznicu koja je istekla prije otprilike dvoje godine.

Nakon što je dvaput glasala, Antonija Knežević se s ekipom Jutarnjeg lista uputila u Čitluk gdje je pokušala i treći put glasati, no to ipak nije uspjela.

Međutim, novinari Jutarnjeg saznali su kako je na tom biračkom mjestu bilo određenih ustupaka.

“A što da radim kad dođe čovjek kojeg dobro poznajemo, a žena mu ostane kod kuće, nego da mu damo listić da zaokruži i za nju” - rekao je jedan promatrač u Čitluku dodajući kako se to događalo u prvom izbornom krugu, jer su danas bili prisutni promatrači GONG-a i OESS-a.

Kako neslužbeno doznajemo iz Državnog izbornog povjerenstva protiv novinarke Jutarnjeg lista bit će podnijeta kaznena prijava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara