Skandal u Poljskoj: Ministar sporta pomagao kockarskom lobiju

Skandal u Poljskoj: Ministar sporta pomagao kockarskom lobiju

Tekst: I.Ka.
Foto: drzewiecki.platforma.org

POLJSKI ministar sporta Miroslaw Drzewiecki podnio je ostavku na mjesto ministra nakon skandala koji je procurio u javnosti da je protuzakonito utjecao na novi zakon o kockanju kako bi pomogao kockarskom lobiju. Miroslaw Drzewiecki je izjavio kako nije učinio ništa loše i da će vrijeme pokazati da je lažno optužen.

Ostavka ministra uslijedila je ubrzo nakon što je jedan dnevni list objavio kako je Središnji antikorupcijski ured prisluškivao telefone te snimio razgovor u kojem vlasnik lanca kockarnica traži od parlamentarnog zastupnika Zbigniewog Chlebowskog da blokira zakon o novim porezima na kockanje. U snimljenom razgovoru vlasnik kockarnica spomenuo je Miroslawa Drzewieckog kao "čovjeka od pomoći". Zbigniew Chlebowski nakon toga je suspendiran, prenose poljski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novac namijenjen nogometnom prvenstvu

Novi zakon o kockanju, o kojemu će se uskoro raspravljati u Sejmu, treba uvesti dodatne poreze na kockarnice i casino klubove, a tako dobivena sredstva namijenjena su financiranju troškova organizacije europskog nogometnog prvenstva koje će se u Poljskoj i Ukrajini održati 2012. godine.

Vlasnici kockarnica pobunili su se da će im novi porezi uništiti poslovanje te je bivši ministar sporta početkom godine obavijestio ministra financija kako uvođenje novih poreza može biti odbačeno jer europskom prvenstvu u nogometu nisu potrebna nova financijska sredstva, što je na kraju demantirao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara