Skandal u Splitu: Kerum odbio doći na sajam vojne opreme, Kosor se ponovno sramotila

Foto: Duje Klarić / Cropix

U SPLITU ponovno skandal. Gradonačelnik Željko Kerum odbio je doći na sajam vojne opreme ASDA u Spaladium Arenu, jer su ga pozvali kao gosta, a ne domaćina. Nezamislivo!

Nepojavljivanje splitskog gradonačelnika zbunilo je mnoge. Pogledom ga je tražio i Nadan Vidošević, predsjednik Hrvatske gospodarske komore. Vidno zbunjeni Vidovišević u Kerumovo ime pozdravio je tako župana splitsko-dalmatinskog, HDZ-ovog Antu Sanadera.

Kerum se naljutio...

Kerumov Ured za informiranje brzo je raščistio dubioze oko njegovog nedolaska na sajam. Gradonačelnika su trebali zvati kao domaćina, a ne kao gosta, jer se sajam održava u Splitu. Nisu spomenuli, ali svakako nije ni nebitno što je Spaladium Arena odmah prekoputa sjedišta Kerumovog HGS-a, nema ni 30 metara zračne udaljenosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosorica pobjegla od novinara - dvaput!

Premijerka Jadranka Kosor otvorila je sajam i ponovno se - osramotila! Ne, nije bila toliko hrabra da progovori na engleskom, ali su joj muku zadavale tuđice, zapela je ovoga puta na riječi kompatibilan, koju je preimenovala u KOMPATABILAN.

I ne samo to. Nakon što je glasnogovornik Mladen Pavić "smotao" novinare kako će premijerka odgovarati na pitanja, ali samo tri, Kosorica se izgubila sa sajma. Ni slova nije izustila. Otrčala je na pokaznu vježbu u Loru praćena hordom novinara, koji su se do kraja nadali da bi premijerka mogla kazati koje slovo o aktualnim problemima koji muče hrvatsku državu.

Nisu imali sreće. Čim je pogledala vojnu vježbu, Kosorica je odmah zaprašila u Aržano položiti cvijeće na grob Josipa Jovića. Pavić je nešto mrmljao kako će tamo davati izjave, ali teško da mu više itko vjeruje. Već je jednom danas slagao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara