Škare Ožbolt najavila tužbe protiv Granića i Mrdeže

Škare Ožbolt najavila tužbe protiv Granića i Mrdeže

DOK MINISTRICA Škare Ožbolt najavljuje podizanje tužbi protiv Mate Granića i Ante Mrdeže, nekadašnji djelatnici DC-a u medijima iznose tvrdnje kako je Mrdeža 100.000 predao i Graniću i Ožbolt, te da je upravo Vesna Škare Ožbolt sastavila ugovor.

Denis Bevanda, bivši djelatnik DC-a, tvrdi, što je spreman posvjedočiti i na sudu, da je nesporno da je upravo Škare Ožbolt sastavila ugovor za Mrdežu, te dodaje da je on osobno odvezao Mrdežu u poslovnicu Zagrebačke banke u Paromlinskoj ulici gdje je ovaj podigao 100.000 eura.

Zatim su se vratili u sjedište stranke, ispričao je Bevanda za Novi list, te je Mrdeža novac predao Mati Graniću i Vesni Škare Ožbolt s kojima je u sobi bio i tadašnji poslovni tajnik stranke Dabiča Bučanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bevanda je objasnio i da Pražetina nije bila osobna Granićeva tajnica, kako tvrdi aktualna ministrica pravosuđa, već je bila i tajnica Vesne Škare Ožbolt.

Đurđica Pražetina izjavila je za Novi list kako je istina ono što je Granić rekao u emisiji "Nedjeljom u 2", te da će to potvrditi na sudu.

Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt tvrdi kako su tvrdnje o njenoj ulozi o trgovanju zastupničkim mandatima najobičnije gluposti, te najavljuje kako će danas, nakon sjednice Predsjedništva stranke, podnijeti kaznenu prijavu zbog zloupotrebe ovlasti za vrijeme obnašanja dužnosti u stranci protiv Mate Granića i tužbu za klevetu protiv Ante Mrdeže.

Podsjetimo, Ante Mrdeža platio je 100.000 eura za 4. mjesto na listi u 1. izbornoj jedinici, te mu je obećano kako će ući u Sabor. "Ako na parlamentarnim izborima DC ne ostvari rezultat kojim bi četvrto mjesto sa zajedničke koalicijske liste ušlo u parlament, stranka se obvezuje vratiti Anti Mrdeži uloženi novac u roku od šest mjeseci." - piše u ugovoru koji je potpisao Mate Granić 18. rujna 2003. godine.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara