Škare Ožbolt: Nemamo informacija da je Gotovina u Hrvatskoj

MINISTRICA pravosuđa Vesna Škare Ožbolt izjavila je u srijedu da nema informacija da se general Ante Gotovina nalazi u Hrvatskoj te najavila da će argumenti za to biti iznijeti u izvješću koje će Haaškom sudu biti podnijeto do konca veljače.

"Mislimo da argumentacija koju ćemo ponuditi pokazuje da prema našim informacijama Gotovina nije u Hrvatskoj", izjavila je Škare Ožbolt novinarima u Banskim dvorima komentirajući izjavu glavne haaške tužiteljice Carle del Ponte.

Škare Ožbolt je najavila da će se idući tjedan održati sjednica Savjeta za suradnju s Haaškim sudom, nakon koje će se sudu poslati redovito tromjesečno izvješće u kojem će biti obzraloženi hrvatski stavovi i dana argumentacija za njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
To će izvješće Haagu biti poslano do kraja veljače, a o argumentima koji će u njemu biti podastrijeti Škare Ožbolt danas nije željela govoriti.

Ministrica pravosuđa vjeruje da će suradnja Hrvatske i Haaškog suda i dalje biti dobra.

Na upit je li retorika haaške tužiteljica ista kao i za prijašnje vlasti Škare Ožbolt je ocijenila da se ta retorika promijenila. "Odnosi Hrvatske i Haaškog tužiteljstva ušli su u jednu mirniju fazu, rječnik je puno mirniji nego prije" kazala je.

Glavna haška tužiteljica u srijedu je u Bruxellesu nakon sastanka s visokim predstavnikom EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Javierom Solanom izjavila kako još uvijek vjeruje da se general Gotovina nalazi u Hrvatskoj. "Nemam svježih informacija o Gotovini, ali još uvijek vjerujem da je u Hrvatskoj", rekla je del Ponte.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara