Škare Ožbolt: Ovo je tiho gašenje Karlovačke pivovare

Škare Ožbolt: Ovo je tiho gašenje Karlovačke pivovare

"KARLOVAČKU PIVOVARU se ne smije zatvoriti, i bojim se da je ovo tiho gašenje u režiji nesposobne vlade i vlasnika Heinekena", izjavila je za Index predsjednica Demokratskog centra, Vesna Škare-Ožbolt, čija je stranka zatražila od vlade da se pivovara ne zatvara.

"Ovo je jako čudno ponašanje i Ministarstva i Heinekena, i prvi puta se događa da se ta pivovara zatvara. Nesposobna država očito misli da je bolje uvoziti pivo nego ga proizvoditi. Zatvaranje pivovare, za koje se nadam da nije trajno, je odluka protiv koje ćemo se boriti", rekla je Škare-Ožbolt, te nadodala da je pivovara radila za cijelog radnog vijeka prošlog direktora Andronika Lukšića, i da ovi događaji ne smiju voditi zatvaranju ovako važne industrije.

Zatvaranje pivovare ide na ruku jedino njezinoj konkurenciji, a Heineken će i dalje zarađivati u Hrvatskoj izvozom, naglasila je Ožbolt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Heineken bi kao vlasnik trebao snositi posljedice i on treba riješiti problem sa ugradnjom uređaja za očuvanje okoliša. Trebao je postupiti po hrvatskim zakonima koji propisuju takve uređaje, kao što je i Ministarstvo trebalo nadzirati poštivanje zakona, a ne dopustiti zatvaranje Karlovačke pivovare!", rekla je predsjednica DC-a.

"Heineken", izjavila je Ožbolt, "bi trebao što prije ispuniti zahtjev Ministarstva kako bi ova mjera uistinu bila privremena, a ne trajna, na što mi upozoravamo", ponovila je predsjednica DC-a.

A.B.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara