Sklopljen prvi ugovor o rekonstrukciji riječke luke

RAVNATELJ riječke Lučke uprave Bojan Hlača i direktor Građevinskog poduzeća Krk Josip Purić potpisali su danas Ugovor o rekonstrukciji Bečkog pristaništa u riječkoj luci vrijedan 8,6 milijuna kuna.

Na obnovljenom Bečkom pristaništu bit će postavljene dvije nove pokretne dizalice. Ugovor o nabavci tih dvaju dizalica, vrijednih 3,2 milijuna eura, ravnatelj Lučke uprave Hlača je potpisao s predstavnikom dobavljača Ginom Cortijem iz tvrtke Fantuzzi Reggiane.

Oba ugovora sklopljena su u sklopu Rijeka Gateway Projekta kojim je predviđena cjelovita rekonstrukcija, modernizacija, restrukturiranje i privatizacija riječke luke do 2009. godine. Zajmom Svjetske banke za tu je namjenu osigurano oko 50 milijuna dolara, a još oko 100 milijuna dolara zajma Svjetska je banka odbrila za izgradnju i obnovu riječkog prometnog pravca, odnosno spojnih cesta s riječkom lukom.

Rekonstrukcija Bečkog pristaništa obuhvatit će 247 metara kolne površine obale na kojoj će biti izmijenjen kolosjek, staza dizalice, elektroenergetsko napajanje, vanjska rasvjeta te kanalizacijski i vodovodni sustav. Izvođač radova odabran je na javnom domaćem natječaju. Radovi će trajati 8 mjeseci, a zbog omogućavanja obavljanja lučkih djelatnosti odvijat će se u dvije faze.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nabavka dvaju lučkih dizalica maksimalne nosivosti 63 tone i dohvata 40 metara oglašena je na međunarodnom natječaju. Isporuka dizalica očekuje se do siječnja 2005.

Potpisivanju ugovora bio je nazočan državni tajnik za more Branko Bačić koji je istaknuo da Ministarstvo mora, prometa, razvitka i turizma posve podupire Rijeka Gateway Projekt.

On je kazao da je Upravno vijeće riječke Lučke uprave danas utvrdilo da se taj projekt ostvaruje u skladu s planiranim rokovima - obavljene su sve pripreme, a projektne i građevne isprave ishodovane su i prije očekivanih rokova.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara