Škole skraćuju nastavu zbog vrućina, ali ne i školsku godinu

MINISTARSVO prosvjete i športa ostaje pri odluci da školska godina završava u predviđeno vrijeme, 18. lipnja, ali škole u dogovoru sa županijskim i gradskim uredima mogu donijeti odluke koje će olakšati preostalih nekoliko dana školske godine.

Osim za skraćenjem školskog razdoblja Ministarstvo često dobiva pozive sa zahtjevom da ono traje do 18. lipnja, kako bi učenici uspjeli odgovarati i postići što bolje ocjene, rekla je glasnogovornica Ministrstva Danijela Grizelj.

U okviru toga roka županijski i gradski uredi mogu odlučiti o dnevnim skraćenjima ili ranijem početku jutarnje nastave te druge mjere.

Hinin dopisnik iz Sinja javlja da je u cetinskom kraju pet od deset osnovnih škola prihvatilo naputak Ministarstva prosvjete. Satove na 30 minuta skratile su osnovne škole "Fra Pavla Vukovića" u Sinju, u Otoku, Dicmu, Hrvacama i Vrlici. U njima se nastava u svakoj smjeni smanjuje za jedan sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također u većini pulskih osnovnih škola nastavni je sat skraćen s 45 na 30 minuta, doznaje Hina u Službi za društvene djelatnosti Ureda državne uprave Istarske županije.

Spomenuta preporuka upućena je na zahtjev samih ravnatelja škola.

Po riječima pomoćnice predstojnika županijskog Ureda državne uprave za društvene djelatnosti Marije Miljković ovih je dana zatraženo i očitovanje Ministarstva prosvjete, a "s obzirom na to da je ono izostalo", izdana je preporuka ravnateljima da nastavni sat skrate za 15 minuta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara