Skopje: Priveden Ljube Boškovski, bivši ministar unutarnjih poslova?

BIVŠI ministar unutarnjih poslova bivše makedonske vlade Ljube Boškovski uhićen je danas po nalogu istražnog suca, izjavili su njegovi odvjetnici, a glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova Mirjana Kontevska tvrdi da nadležna tijela nisu uspjela pronaći Boškovskog i da se priprema raspisivanje tjeralice za njim.

Ministarstvo unutarnjih poslova optužilo je Boškovskog da je u ožujku 2002. naredio ubojstvo šestorice imigranata iz Pakistana i jednog Indijca kako bi se tadašnja vlada VMRO-DPMNE prikazala kao dio antiterorističke koalicije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komisija za mandatno-imunitetna pitanja makedonskog Sobranja na zahtjev državnog odvjetništva oduzela je zastupnički imunitet Boškovskom i odobrila njegov pritvor. Na to su reagirali odvjetnici Boškovskog, tvrdeći da zastupnički imunitet može oduzeti samo Sobranje, te da je povrijeđen i zakonski postupak izdavanja naloga za privođenje. Predsjednik Sobranja Ljupčo Jordanovski najavio je da će se sutra održati izvanredna sjednica parlamenta o tom slučaju.

U međuvremenu se oglasilo pakistansko Ministarstvo unutarnjih poslova i pozdravilo odluku makedonske vlade o progonu Boškovskog, najavivši da će za ubijene Pakistance zatražiti po dva milijuna dolara odštete.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara