skud "ivan goran kovačić" koncertom obilježio 55. obljetnicu djelovanja

Koncertom u Koncertnoj dvorani "Vatroslava Lisinskog" Studentsko kulturno umjetničko društvo (SKUD) "Ivan Goran Kovačić" obilježilo je večeras 55. obljetnicu djelovanja. L

Osim te, Društvo koje je osnovano 1948. u sklopu Sveučilišta u Zagrebu, ove godine obilježava još tri obljetnice: 40. obljetnicu književne priredbe "Goranovo proljeće"; 90. obljetnicu rođenja i 60. obljetnicu tragične pogibije Ivana Gorana Kovačića.

Današnja generacija Goranovaca aktivno djeluje u jednoj od sekcija: Akademski zbor, Folklorni ansambl, Muški vokalni ansambl, Akademski harmonikaški orkestar i Studentsko kazalište, a svaka od tih sekcija predstavila se na večerašnjem koncertu.

Osim njih večeras su nastupili i ovogodišnji dobitnik nagrade "Goran" za mlade pjesnike, Branko Vasiljević, i dobitnik "Goranova vijenca" Arsen Dedić.

Također, nastupili su i Barbara Bego i Mario Čopor na glasoviru, te Ansambl udaraljki Bing Bang, pod umjetničkim vodstvom Igora Lešnika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu SKUD-a "Ivan Goran Kovačić" djeluje još i rekreativna sekcija, odnosno Grupa za međunarodni folklor.

SKUD "Ivan Goran Kovačić" je osnivač i organizator književne priredbe "Goranovo proljeće" koja je osnovana 1964. Programi prve priredbe održani su u Lukovdolu i Zagrebu i to susreti pjesnika i natjecanje recitatora amatera.

Godine 1971. utemeljena je nagrada "Goranov vijenac", a 1977. nagrada "Goran" za mlade pjesnike.

Pokrovitelj koncerta je predsjednik Republike Stjepan Mesić, a u njegovo ime koncertu je nazočio savjetnik Predsjednika za kulturu Esad Prohić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara