Škulić: Vladino Povjerenstvo za osobe s invaliditetom ne radi

Voditeljica Radne skupine za razmatranje problema osoba s invaliditetom saborskog Odbora za ljudska prava Vesna Škulić prozvala je danas Vladino Povjerenstvo za osobe s invaliditetom da ne radi.

To se, tvrdi, može iščitati iz potrošenog proračunskog novca i činjenice da je Povjerenstvo održalo samo dvije sjednice.

Na konstituirajućoj sjednici Radne skupine Škulić je upozorila da su od 21 člana Povjerenstva samo tri-četiri osobe s invaliditetom.

To je opovrgnula tajnica Povjerenstva navodeći da u tom tijelu radi sedam osoba s invaliditetom, odnosno da 11 članova predstavlja nevladine udruge koje skrbe o invalidima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ne sporeći da se udrugama ne može nametati tko će ih predstavljati, članovi Radne skupine suglasili su se kako bi bilo dobro da, gdje god je moguće, osobe s invaliditetom predstavljaju oni sami.

Članovi Radne skupine razmotrili su i konačan prijedlog Zakona o pravima pacijenata te se zauzeli da se osobama s invaliditetom osigura pravo odabira zdravstvene ustanove za rehabilitaciju, a roditeljima djece s oštećenjima zajednički boravak u zdravstvenim ustanovama.

Upozoreno je da neke rehabilitacijske ustanove, poput toplica u Bizovcu i Topuskom te Istarskih toplica, ne dozvoljavaju osobama s invaliditetom rehabilitaciju jer nemaju ugovor s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje.

(Hina) xum ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara