Skup Foruma Crans Montana pokazatelj uloge Hrvatske u regiji

Crans Montana Forum, skup o regionalnoj suradnji koji će se u travnju održati u Zagrebu naglasit će hrvatsku ulogu u stabilnosti regije i spremnost za približavanje Hrvatske Europskoj uniji, rekao je u ponedjeljak u Zagrebu Walter Schwimmer, član odbora toga foruma.

Forum Crans Montana, "Europske perspektive i regionalna suradnja" održat će se od 13. do 15. travnja u Zagrebu, a Hrvatska će kao zemlja domaćin naglasak staviti na neka područja svoga interesa, kao što su približavanje Europskoj uniji, energetika, transport, ulaganje, turizam i zaštita okoliša, najavio je David Sopta iz ministarstva vanjskih poslova.

Crans Montana privatna je zaklada poznata po organiziranju međunarodnih konferencija na kojima sudjeluju brojni predstavnici državnih tijela i poslovnih krugova iz cijeloga svijeta.

Na forumu u Zagrebu očekuje se dolazak najviših državnih dužnosnika, pripadnika poslovne elite i akademske zajednice iz regije, a i šire, s Bliskoga i Dalekog istoka, najavio je Sopta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zemlje bivše Jugoslavije bile bi predvodnice u približavanju Europskoj uniji da nije bilo "bolnih problema s kojima ste se suočili", rekao je Jean-Paul Carteron, osnivač i predsjedatelj Foruma Crans Montana.

Hrvatska se sada dokazala, dobila je status kandidata za ulazak u EU, a sad treba pomoći drugim zemljama u regiji jer se samo tako može postići gospodarski napredak, rekao je Carteron.

Organiziranje Crans Montana Foruma u Hrvatskoj moglo bi biti začetak utemeljenja regionalnoga centra Foruma u Zagrebu, najavljeno je iz ministarstva vanjskih poslova.

(Hina) xvm ynab

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara