Skup o odgovornom prostornom planiranju na Jadranu

ODBOR za zaštitu Jadrana od nekontrolirane urbanizacije organizira skup na temu "Odgovorno prostorno planiranje na Jadranskoj obali i otocima", koji će se održati 11. prosinca ove godine u Hvaru, priopćeno je danas iz tog odbora.

Na skupu će biti održana stručna predavanja o prostornom planiranju, aktualnim izradama prostorno-planskih isprava i odgovornom razvoju turizma, a, uz predstavnike struke i ekoloških udruga, pozvani su i predstavnici mjerodavnih ministarstava.

Iz Odbora napominju da je cilj skupa utvrditi kakav razvoj u prostoru žele građani i kako tomu može pridonijeti prostorno planiranje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbor za zaštitu Jadrana od nekontrolirane urbanizacije podupire napore ministrice zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marine Matulović Dropulić u zaustavljanju daljnje devastacije prostora i nerazumna korištenja radi privatnih interesa, navodi se u priopćenju.

Zalaže se za bolju suradnju civilnog sektora i mjerodavnih ministarstava i želi pridonijeti konačnom definiranju kriterija u prostornom planiranju koji, smatraju, trebaju biti ekološki, lako razumljivi i obvezujući za sve.

U Odboru za zaštitu Jadrana od nekontrolirane urbanizacije djeluju Ekoudruga "Sunčani otoci" iz Hvara, Ekoudruga "Kvarner" iz Omišlja, Nazavisni za Istru i riječka Udruga urbanista.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara