Skupina povezana s Al Qaedom preuzela odgovornost za bagdadsku eksploziju

ORGANIZACIJA koju vodi Abu Musab alZarqawi, za kojega se vjeruje da je operativac alQaede, preuzela je u utorak odgovornost za bagdadsku eksploziju u kojoj je u ponedjeljak ubijeno 13 osoba, među kojima i petero stranih radnika.

"Božjom milošću pripadnici mučeničke postrojbe Jamaata al-Tawhida i Jihada uspjeli su iz zasjede napasti konvoj plaćeničkih parazita u središtu iračkoga glavnoga grada", kaže se u priopćenju te skupine na kojemu je datum od ponedjeljka, a u utorak je postavljeno na jednu islamističku web stranicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nekoliko vozila uništeno je, a dijelovi tijela nevjernika letjeli su zrakom", kaže se u priopćenju. "Te su operacije jasna poruka Amerikancima da njihov put po muslimanskim zemljama neće biti tako lak kako su vjerovali".

Napad u ponedjeljak bio je drugi samoubilački napad u Bagdadu u 24 sata, a poklopio se s valom ubojstava usmjerenim prema novoj prijelaznoj iračkoj vladi koja će 30. lipnja preuzeti vlast od američko-britanskih okupacijskih snaga.

Još nije potvrđena vjerodostojnost toga priopćenja na arapskome, javlja Reuters, a al-Zarqawijeva skupina preuzela je odgovornost za mnoge od tih napada.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara