skupina ukrajinske djece na ljetovanju u hrvatskoj

U Hrvatskoj je od 1. do 23. kolovoza boravila skupina od dvadeset osmero ukrajinske djece, čiji su roditelji bili izloženi havariji nuklearne elektrane u Černobilu, a većina je te djece tada izgubila oca, javila je Ika. L

Njihov je boravak omogućio i organizirao Caritas Zagrebačke nadbiskupije u suradnji s Međunarodnim fondom "Za preživljavanje djece Černobila" iz Kijeva, a za besplatno izdavanje viza pobrinulo se hrvatsko veleposlanstvo u Ukrajini.

Dva su tjedna proveli u Caritasovu ljetovalištu u Rovinju, gdje su se družili s djecom socijalno ugroženih obitelji koja su u to doba također tu ljetovala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Program boravka uključio je izlete, posjete crkvama i drugim kulturnim sadržajima, odlazak na koncerte, organiziranje "Večeri ukrajinske kuhinje", koncert ukrajinske djece, svakodnevne igraonice i radionice, te tečaj ukrajinskog jezika.

Mali gosti razgledali su i Zagreb, posjetili kuću za djecu na Savici-Šancima, bili u Maksimiru i u Zoološkom vrtu, na jednodnevnom izletu u Žumberačko gorje i jednodnevnom izletu na Plitvička jezera.

Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Jelena Brajša pozvala je predstavnice spomenutog međunarodnog fonda da i dogodine dođu Caritasu u goste s novom skupinom djece, kojih trenutačno imaju oko 7000 na popisu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara