SKUPŠTINA GRADA ZAGREBA OBEĆALA POMOĆ HRVATIMA U VOJVODINI

Čelnici Skupštine grada Zagreba, koji su u petak i subotu gosti završnice žetvenih svečanosti bačkih Hrvata u Subotici obećali su da će nastaviti pomagati hrvatsku zajednicu u Vojvodini. L

U razgovoru s predstavnicima Hrvatskog nacionalnog vijeća u SiCG predsjednica Skupštine Morana Paliković-Gruden potvrdila je da će grad Zagreb osigurati školsku literaturu za nastavu na hrvatskom u Vojvodini, ljetovanje za školsku djecu koja pohađaju tu nastavu, kao i stručnu obuku u Hrvatskoj za njihove nastavnike.

Grad Zagreb također će nastaviti pomagati Fondaciju "Bela Gabrić" koja stipendira učenike i studente Hrvate koji se školuju u Srbiji i Crnoj Gori.

Upitana pružaju li i ostali članovi Skupštine grada Zagreba potporu ovakvim projektima Morana Paliković-Gruden je istaknula kako čelništvo Skupštine "mora pokazati punu odgovornost za trošenje novca građana Zagreba, koji su najviše opterećeni porezni obveznici u zemlji".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi realiziramo projekte za koje mislimo da su važni za grad Zagreb", zaključila je predsjednica Skupštine, koja je u Suboticu doputovala s dopredsjednikom Vladimirom Velnićem.

Suradnja između grada Zagreba i predstavnika hrvatske zajednice u Vojvodini započela je prošle godine kada su čelnici Skupštine glavnog Hrvatske prvi put bili gosti subotičke Dužijance.

Od tada do danas realizirano je više projekata kojim je grad Zagreb pomogao unapređenje nastave na hrvatskom jeziku u Vojvodini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara