Skupština HAZU donijela plan za 2004.

SKUPŠTINA Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), održana danas posljednji put pod vodstvom predsjednika Ive Padovana, prihvatila je planove rada za sljedeću godinu, procijenjene na oko 71 milijun kuna.

Posljednjih godina još smo više intenzivirali rad u odnosu na prethodni mandat, kad su ostvareni vrlo dobri rezultati, pa se može smatrati da će dobra ocjena vrijediti i za čitavo mandatno razdoblje, rekao je akademik Padovan.

Padovan je izrazio nezadovoljstvo odnosom vlasti i javnosti, te posebno medija prema Akademijinim aktivnostima i raspravama o problemima društva i znanosti. Posebno je istaknuo rasprave o Prijedlogu strategije obrazovanja za 21. stoljeće.

Novi predsjednik Milan Moguš zahvalio je Padovanu i pozvao sve razrede, zavode i odjeljenja na zajednički rad i "zajedničko svladavanje napora".

Znanstveno-istraživačka i umjetnička djelatnost Akademije bit će i iduće godine primjerena njezinoj funkciji kao najuglednije i stožerne nacionalne znanstvene i umjetničke ustanove, rekao je glavni tajnik Andrija Kaštelan.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proračun HAZU-a iznosit će oko 15 posto više od prošlogodišnjeg, od čega je oko 62 milijuna kuna iz državnog proračuna, oko 1,2 milijuna kuna iz vlastite djelatnosti te oko osam milijuna kuna iz drugih izvora.

Glavni znanstveno-istraživački i umjetnički rad u 2004. predstavlja nastavak iz prethodnih godina, a to su 44 znanstvena tzv. matična projekta čiji su istraživači mahom članovi Akademije i znanstvenici iz Akademije (175 istraživača) te 125 konzultanata, suradnika i novaka, a cijena je svih projekata oko 2,4 milijuna kuna, rečeno je.

Također, HAZU u idućoj godini planira izdati stotinjak naslova te održati veći broj predavanja, sastanka i izložaba.

U planu su organizacijski i građevinski zahvati na devet objekata u Zagrebu i izvan njega, čija je vrijednost procijenjena na oko sedam milijuna kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara