Skupština odbila Bandićev prijedlog o poskupljenju vrtića

Skupština odbila Bandićev prijedlog o poskupljenju vrtića

Foto: Damjan Tadić / Cropix

GRADSKA skupština danas je odbila prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića o poskupljenju vrtića. Za plaćanje na temelju dohodovnog cenzusa nije dobiven niti jedan glas, dok je 39 zastupnika glasalo protiv.

Isti ti koji su glasali protiv Bandićevog prijedloga, glasali su za onaj SDP-ove koalicije prema kojem bi se zadržalo postojeće stanje, dakle da se jaslice plaćaju 200 kuna, a vrtić 400.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Međutim, zagrebački gradonačelnik ovu odluku, kako je ranije najavio, najvjerojatnije neće ispoštivati te će ju u roku od tjedan dana staviti izvan snage, držeći je nezakonitom. O konačnom ishodu stvari vrlo vjerojatno će dakle odlučivati Ministarstvo uprave.

Meić Bandiću: Kako vas nije strah Svevišnjeg kad toliko kradete?

Glasovanju je prethodio verbalni okršaj SDP-ovog Jurice Meića i gradonačelnika Bandića.

"Nisam vas pitao koliko ste se nakrali u zadnjih deset godina? Kako vas nije strah Svevišnjega kada toliko kradete? Pitao sam vas kada će građani dobiti prolaz od Trga Petra Preradovića do Gundulićeve kroz centar Cvjetni. Vi mi niste odgovorili", okomio se oštro SDP-ov Jurica Meić na zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića na aktualnom satu Gradske skupštine.

Meića nije zadovoljio Bandićev odgovor da će se prolaz kroz Cvjetni realizirati u drugoj fazi projekta, a Bandić je zbog svega zaprijetio tužbom.

"Da ste vi na vlasti, vezali biste me žicom. Sva sreća pa se to nikad neće dogoditi. Zadovoljštinu ću potražiti na sudu i morat ćete podastrijeti dokaze za rečeno", uzvratio je gradonačelnik nakon što je predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem Meiću izrekao opomenu, prvu u svojem mandatu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara