Skupština Sindikata policije Hrvatske

NA izvještajno-izbornoj skupštini Sindikata policije Hrvatske (SPH), održanoj danas na Plitvičkim jezerima, za predsjednika tog sindikata ponovno je izabran Dubravko Jagić, a sindikalci su zaključili kako od nove Vlade očekuju da policijski i državni službenici zaposleni u MUP-u budu odgovarajuće zakonski zaštićeni i plaćeni te primjereno opremljeni.

Sindikat policije ne zanima tko će biti novi ministar, a od nove Vlade i novog ministra jedino traži da se poštuje zakon i isplati policajcima dug, koji je veći od milijardu kuna, izjavio je novinarima nakon skupštine predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić.

Kad je riječ o otpuštenim policajcima, Sindikat policije smatra da se svi policajci koji su nepravedno i neutemeljeno dobili otkaz, trebaju vratiti na posao, dodao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boris Kunst, predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH), u čijem je članstvu Sindikat policije, najavio je uskoro sastanak s mandatarom Vlade Ivom Sanaderom, na kojem će se, kako je rekao, razgovarati o tome kako poboljšati socijalni dijalog uvažavajući sindikat kao ravnopravnog partnera u rješavanju gospodarsko-socijalnih pitanja u Hrvatskoj.

Dubravko Jagić napomenuo je da Sindikat policije Hrvatske u sljedećem mandatu želi ostvariti partnerski odnos s poslodavcem, a ne biti u ulozi sindikalnog dekora i podčinjen.

Na skupštini je za zamjenika predsjednika Sindikata policije Hrvatske izabran Ante Urema.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara