Skupština Srbije sutra nastavlja raspravu o tužbi SRJ protiv zemalja NATO

SKUPŠTINA Srbije u srijedu će nastaviti raspravu o prijedlogu Šešeljevih radikala i Miloševićevih socijalista da se skupštinskom rezolucijom zabrani odustajanje od tužbe za genocid koju je SR Jugoslavija podnijela protiv osam zemalja članica NATO-a.

Tijekom zasjedanja u utorak za usvajanje predložene rezolucije izjašnjavali su se samo zastupnici stranaka predalagača, odnosno Šešeljevi radikali i Miloševićevi socijalisti, dok su ostali bili protiv usvajanja spomenute rezolucije, ali ne i protiv odustajanja od spomenute tužbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zastupnici Demokratske stranke, Srpskog pokreta obnove i G 17 Plus smatraju da o toj tužbi treba razgovarati onda kada za to bude vrijeme i povlačiti korake koji su od interesa za zemlju i njeno približavanje euroatlanskim institucijama.

Odbori Skupštine Srbije za vanjske poslove i za europske integracije odbacili su u ponedjeljak prijedlog rezolucije radikala i socijalista, ocjenjujući da je sudbina tužbe SRJ protiv zemalja NATO isključivo u nadležnosti državne zajednice Srbije i Crne Gore.

Ministar za ljudska prava SCG Rasim Ljajić novinarima je rekao da u vladi Srbije i Crne Gore nije bilo službenih razgovora o povlačenju tužbe protiv članica NATO-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara