SKUPŠTINA SRBIJE U UTORAK O NOVOM MANDATARU VLADE

Skupština Srbije odlučit će u utorak o prijedlogu vršiteljice dužnosti predsjednika države Nataše Mićić i prijedlogu Demokratske stranke da se Zorana Živkovića, potpredsjednika stranke ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića, izabere za mandatara Vlade Srbije.

Taj prijedlog, kako stoji u priopćenju u ponedjeljak navečer dostavljenom medijima, podržat će sve stranke i zastupnici vladajuće koalicije DOS u Skupštini Srbije.

Protiv tog prijedloga, kako je najavljeno u ponedjeljak, bit će Demokratska stranka Srbije Vojislava Koštunice i Nova Srbija čačanskog gradonačelnika Velimira Ilića, te zastupnici Srpske radikalne stranke haaškog optuženika Vojislava Šešelja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnjoj konferenciji za novinare, Vojislav Koštunica zatražio je da se pristupi stvaranju "koncentracijske vlade", u koju bi ušli predstavnici parlamentarnih i nekih izvanparlamentarnih stranaka (neka vrsta vlade nacionalnog jedinstva, ali se taj termin ne koristi, s obzirom da je tako bila nazivana "crveno-crna koalicija" Šešeljevih radikala, socijalista Slobodana Miloševića i Jugoslavenske ljevice Mirjane Marković, koja je vladala od 1997. do 2000. godine).

(Hina) ttag rt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara