Škverani znaju: Jadranka Kosor daleko je od Margaret Thacher i njene željezne ruke

Škverani znaju: Jadranka Kosor daleko je od Margaret Thacher i njene željezne ruke

Tekst: I.Ć.
Foto:Davor Pongračić (Cropix)

"PETICIJU za spas brodogradilišta u Hrvatskoj potpisalo je 30 tisuća građana u Puli, Rijeci, Trogiru i Splitu, a svi su oni svjesni da propadanjem brodogradnje nestaje oko 15 milijuna dolara koje se kroz njih troše", rekao je danas pred sastanak s članovima Vlade Vedran Dragičević predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske dodajući da Kosor nije Margaret Thatcher te da hrvatska brodogradilišta nisu britanski rudnici.

Naime, snažna kritika "škverana" bila je odgovor na "epitete" kako se rad Kosor može usporediti sa željeznom rukom nekadašnje britanske premijerke.

Svim sredstvima u obranu radnih mjesta!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, sindikat metalaca poručio je kako su spremni svim sredstvima braniti svoja radna mjesta kao i tražiti ostavke svih onih koji su krivci za porazan rezultat prvog kruga natječaja za privatizaciju brodogradilišta, pa i ostavku Vlade.

Već ranije uputili su pismo Vladi RH jer unatoč njihovom upozorenju nije izabrano pravo vrijeme za prodaju hrvatskih brodogradilišta, a Vlada RH  je objavila natječaj u trenucima najveće gospodarske i financijske krize.

"Predsjednica Vlade Kosor pokazala je puno razumijevanje za zahtjeve sindikata i radnika te je naglasila da će Vlada Republike Hrvatske učiniti sve potrebne napore u izuzetno složenim gospodarskim uvjetima kako bi osigurala daljnji nastavak proizvodnje do završetka procesa privatizacije brodogradilišta", stoji u Vladinom priopćenju nakon sastanka u kojem se dodaje da Vlada RH nastavlja daljnje konzultacije i pripreme za provedbu drugog kruga natječaja za privatizaciju brodogradilišta, a s ciljem uspješnog završetka tog procesa.

Valja naglasiti kako je Vlada ovog ljeta odlučila raspisati javni poziv za privatizaciju pet brodogradilišta kako bi im se, po riječima premijerke Jadranke Kosor, omogućilo restrukturiranje i modernizacija. No, umjesto transparente prodaje dogodio se fijasko u režiji potpredsjednika Vlade Damira Polančeca jer su stigle svega dvije ponude.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara