Slanje Vladinog zrakoplova nije spasilo život bebi

NOVOROĐENA djevojčica nije uspjela preživjeti, iako je zbog njezinog spasa iz Zagreba poslan Vladin zrakoplov kako bi ju  žurno prebacio iz Opće bolnice Dubrovnik u splitski KBC.

Kako zbog tehničkih razloga nije bilo moguće angažirati helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, piše Radio Dalmacija, zatražen je dolazak Vladinog zrakoplova iz Zagreba. U Državnom centru 112 su nam potvrdili da je poziv za prijevoz HRZ-u stigao u 23,20 sati, međutim nisu nam rekli iz kakvih tehničkih razloga helikopter nije poletio.

Vlada je odobrila hitan medicinski let zrakoplova, koji je iz Zagreba poletio u 00:45 sati prema Splitu, gdje je trebao preuzeti inkubator i otići po novorođenče u Dubrovnik. No, u međuvremenu je beba preminula, a liječnici tvrde kako njezin život nije bilo moguće spasiti, ni da je zrakoplov stigao ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vladin se zrakoplov u prosjeku 30 do 50 puta godišnje koristi za hitne slučajeve i spašavanje ljudskih života, a najčešće je riječ o prijevozu s područja južnih županija, odnosno iz Splita i Dubrovnika.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara