SLANO: OTKRIVEN SPOMENIK POGINULIM BRANITELJIMA

U mjestu Slanom u Dubrovačkom primorju danas je uz prigodnu svečanost otkriven spomenik poginulim braniteljima.

Spomenik je otkrila majka jednog od poginulih branitelja Kate Botica i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.

Obraćajući se okupljenima, Jadranka Kosor podsjetila je na riječi prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana da je hrvatski duh neslomljiv, a upravo je, kazala je Jadranka Kosor, hrvatski jug dokaz da se hrvatski duh ne može slomiti ni paljenjem, ni nasiljem, ubijanjem, ni progonstvom. "Zahvalni smo hrvatskim braniteljima jer, da njih nije bilo, ne bi bilo ni samostalne Hrvatske, niti bi ona danas bila kandidat za EU", naglasila je Jadranka Kosor.

Prigodnoj svečanosti, uz brojne mještane Slanog i stanovnike Dubrovačkog primorja, nazočni su bili i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, pripadnici gardijske brigade Tigrovi, 630. pješačke brigade, 4. brigade HV-a te Hrvatske ratne mornarice.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrivanju spomenika, rada klesara Ive Jašića, nazočni su bili i saborski zastupnik Frano Matušić, podžupan dubrovačko-neretvanski Pero Mišković, načelnici općina Dubrovačkog primorja i Župe dubrovačke Nikola Dobroslavić i Ivo Miletić te zamjenik dubrovačke gradonačelnice Antun Kisić.

Otkrivanju spomenika prethodila je i misa zadušnica u crkvi sv. Jeronima u Slanom.

(Hina) xhš ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara