Slatina: Prevrnula se cisterna sa 27 tona jestiva ulja

CISTERNA varaždinske tvrtke ATP Transporti s 24 tone jestiva ulja iz Crne Gore, namijenjeno slovenskom tržištu, prevrnula se jutros u 4,25 sati na državnoj cesti Slatina Medinci, samo sedamdeset metara od slatinskog vodocrpilišta.

Vozač cisterne Đuro Siročić (57) nije uspio svladati oštar lijevi zavoj kod gradskog vodocrpilišta u Medincima pa je vozilo sletjelo u kanal i prevrnulo se na desnu bočnu stranu. Vozač je lakše ozlijeđen.

U cisterni je bilo 27 tona jestiva ulja, a izlilo se oko 500 litara. Brzom intervencijom vatrogasnih postrojba spriječeno je daljnje istjecanje, a skupljeno je oko 200 litara razlivena ulja.

Izgred se dogodio 70 metara od slatinskog vodocrpilišta, pa su na teren odmah izišle vodopravna inspekcija i inspekcija zaštite okoliša. Zavod za javno zdravstvo Virovitičko-podravske županije uzeo je uzorak vode za analizu koja je pokazala da je voda potpuno ispravna za uporabu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tijeku dana preostalo ulje iz cisterne bit će pretočeno u ispravno vozilo, a oštećeno vozilo bit će uklonjeno i tlo očišćeno.

Na mjesto nezgode izašla je i slatinska gradonačelnica Ksenija Plantak koja je upozorila da tom cestom svaki dan prolaze i cisterne s otrovnim teretom, opasno ugrožavajući gradsko vodocrpilište. "Za Slatinu je to veliko upozorenje i zahtijevat ćemo da Hrvatske ceste na tom zavoju hitno postave odbojnike ili zaštitnu ogradu kako bi se spriječila moguća katastrofa", rekla je gradonačelnica Plantak.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara