Slavica Hruškar podnijela kaznenu prijavu protiv Jadranke Kosor

SLAVICA HRUŠKAR, predsjednica Udruge Nezavisni dragovoljci hrvatski podnijela je kaznenu prijavu protiv ministrice branitelja Jadranke Kosor, državnog tajnika Krunoslava Mesarića. Hruškar je podnijela i kaznenu prijavu protiv Večernjeg lista i njihovog novinara koji je napisao tekst u današnjem izdanju u kojem stoji da je uzimala mito za "sređivanje" obiteljskih mirovina. U samom članku stoji i izjava Hruškar da će ih tužiti ako objave taj tekst.

Slavica Hruškar kaže da je cilj ovakvih napada da se diskreditira nju i njezinu udrugu, te da su započeli sada kada se javno usprotivila objavi registra branitelja.

Ovaj slučaj o uzimanju mita, vezan je uz kaznenu prijavu koju su prošle godine protiv Hruškar podnijele majka i kći Ljerka i Željak Kovač tvrdeći da je Slavica Hruškar od njih tražila i uzela 4000 eura za "sređivanje" obiteljske mirovine poslije smrti njihovog oca i supruga, ali i 4000 eura za "sređivanje vojne mirovine za još jednu osobu.

 Za priču oko majke i kći Kovač, Hruškar tvrdi da je potaknuta iz Ministarstva branitelja.

"Kad sam bila ispitivana u policiji baš za taj slučaj, inspektor mi je rekao kako ne zna što će reći tajniku Kruni Mesariću jer se on raspitivao o tome. Tada sam bila gnjevna i svima sam to govorila i potpredsjednici Vlade Kosor i tadašnjem državnom tajniku Iviću. Zato sam uvjerena da mi oni smještaju", rekla je Hruškar u spornom članku.

D.M.
Foto: I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara