Slavko Linić: Vlada se ponaša kao pijani milijarder

Slavko Linić: Vlada se ponaša kao pijani milijarder

Tekst: I.Ka.
Foto: Index

"Policija i batina nisu rješenje ekonomskih kategorija kao što je naplata struje. Nažalost, ova država producira nelikvidnost na svim razinama, pa onda nije čudno da građani i gospodarstvo imaju problema s plaćanjem struje, ali zar ćemo batinom to rješavati", zapitao se SDP-ovac Slavko Linić.

Dr. Željko Jovanović je kazao da bi seljački prosvjedi bez pomoći i intervencije predsjednika Ive Josipovića još uvijek trajali jer bi se bez njega dijalog Vlade sa seljacima očito sveo na policijsku batinu i prolivenu krv, piše Novi List.

HDZ i dalje ostaje stranka debelog kapitala

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da rebalansa državnog proračuna mora biti, i to hitno, složili su se Linić, Jovanović i Luka Denona, jer se nijedna od mjera koje je poduzela Vlada dosad nije pokazala efikasnom za punjenje budžeta. "Krizni porez trebao je stabilizirati proračun, a pokazuje se da prihodi padaju, kao što i plaće građana realno padaju s haračem. Vlada nije dobro projicirala niti stopu gospodarskog rasta, umjesto njihovih planiranih 0,5 posto rasta, bit ćemo sretni ako stopa bude na minus tri posto. Na koncu, Jadranka Kosor nije uspjela smanjiti niti javnu potrošnju, već se Vlada i dalje ponaša kao pijani milijarder", kazao je Linić.

Dodao je da HDZ i dalje ostaje "stranka krupnog kapitala, koja dopušta da bogati dodatno zarađuju i u krizi, a istodobno sve jače udara na gladne". "Ne vidimo više izlaz osim izbora", rekao je Linić, dok Željko Jovanović i Luka Denona tvrde da aktualna Vlada opstaje samo na - lažnim obećanjima.

"Ovo je Vlada kontinuirane nesposobnosti. Svi statistički pokazatelji kvalitete rada Vlade su poražavajući. Dok proizvodnja, osobna potrošnja i životni standard u cjelini nezaustavljivo tonu, jedino što raste je nezaposlenost, javna potrošnja, kolekcija broševa Jadranke Kosor i osmijeh Ivana Šukera zbog novog zaduženja koje je ostvario po grčkom scenariju, jer svi dugovi se iznova krpaju novim zaduženjima. Jadranka Kosor izjavila je da je ovo godina velikih istina. Točno, a najveća istina je da je politika njene Vlade jedna velika laž", kazao je Jovanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara