Slavlje uz besplatno pivo u Ratzingerovom rodnom mjestu

IZBOR njemačkog kardinala Josepha Ratzingera za novog papu dočekan je u njegovom rodnom mjestu Marktlu u Bavarskoj s velikim oduševljenjem, a stanovnici tog malog mjesta u utorak navečer slave uz besplatno pivo, javljaju njemačke online novine Netzeitung.

"Izbor Josepha Ratzingera za novog papu dočekan je u njegovom rodnom mjestu Marktlu, u Bavarskoj, s velikim oduševljenjem", javlja Netzeitung, dodajući da se nešto više od dvije tisuće stanovnika tog gradića okupilo na glavnom trgu te slave uz besplatno pivo i limenu glazbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Mi stanovnici Marktla ponosni smo da imao tako eksponiranog i svjetski poznatog predstavnika, koji će biti na čast Katoličkoj crkvi", kazao je gradonačelnik Marktla Hubert Gschwendtner.

Oduševljeni smo i od srca čestitamo dr. Josephu Ratzingeru", dodao je.

Njemački kardinal Joseph Ratzinger izabran je u utorak poslijepodne u četvrtom glasovanju za 265. papu, a izbor prvog pape Nijemca nakon 948 godina veliki je broj vjernika na Trgu sv. Petra dočekao s oduševljenjem. Joseph Ratzinger objavio je da će uzeti ime Benedikta XVI. Posljednji papa Nijemac bio je papa Viktor II. (1055-1057.)
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara