Slavni portugalski nogometaš Luis Figo u kampanji nezakonito uzeo 750 tisuća eura

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

Legendarni portugalski nogometaš, 37-godišnji Luis Figo, našao se usred političkoga korupcijskog skandala u Portugalu. Istragu protiv njega pokrenulo je Portugalsko državno odvjetništvo.

Sumnja se da je Portugalac ilegalno primio 750 tisuća eura gotovine od ljudi bliskih ponovno izabranome portugalskom premijeru Joseu Socratesu. Naknadu je, navodno, dobio tijekom prošlogodišnje kampanje za parlamentarne izbore.

Predsjednik portugalskog Telecoma podnio ostavku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državni je odvjetnik u Lisabonu pokrenuo istragu o Figovu ugovornom odnosu s kompanijom Tagus Park, potpisanom na iznos od 750 tisuća eura. Moguće je da je isti bio samo fasada za preusmjeravanje novca poreznih obveznika na Figov račun kao jednoga od više Socratesovih pouzdanika.

Do podataka su istražitelji došli prisluškujući snimljeni telefonski razgovor između Socratesa i Ruija Pedra Soaresa, dosadašnjeg predsjednika portugalskog Telecoma, koji je nakon izbijanja skandala na površinu podnio ostavku.

"U ovom sam trenutku prilično bijesan"

Iz predstojništva premijerova ureda službeno su demantirali navode, kao što je učinio i Figo. "U ovom sam trenutku prilično bijesan, no siguran sam da će s vremenom sva istina izaći na vidjelo", kazao je nedavno umirovljeni nogometaš te dodao kako i dalje ima ugovor s Tagus Parkom, ali se on isključivo odnosi na eksploatiranje prava njegova imena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara