slavonski brod: INA ograničila opskrbu plinom

Slavonskobrodskom opskrbljivaču plinom, gradskom poduzeću "Toplini", INA je zbog duga smanjila dotok plina, što je stvorilo teškoće u gradskom sustavu grijanja, a danas i poremećaje u proizvodnji u nekim tvrtkama Grupacije "Đure Đakovića". L

"Toplina" duguje Ini za plin devet milijuna kuna, pa je Ina u subotu smanjila dotok plina za 20 posto.

Zbog ograničene opskrbe plinom pojavile su se teškoće s grijanjem u najvećem brodskom naselju "Andriji Hebrangu" i predgrađima, uključivo i nekim školama.

Danas je "Đuro Đaković" smanjio proizvodnju u tvrtki "Zavarene posude", a mogla bi kasniti i proizvodnja opreme za njemačkog partnera, t.j. dva mlina za cementnu industriju vrijedna oko 250 tisuća eura, kaže poslovoditelj u Inženjeringu Zorislav Zekić.

Inin glasnogovornik Josip Gojak kaže kako je riječ o uobičajenu postupku ograničenja dotoka plina lokalnim opskrbljivačima koji kasne s plaćanjem, a potrajat će dok se tromjesečni dug ne podmiri ili dok Ina ne dobije čvrsta jamstva da će biti podmiren, rekao je Gojak.

Direktor gradskog poduzeća "Topline" Jozo Antunović kaže kako su nakon Inine opomene pokušali odgoditi redukciju, ali nisu naišli na razumijevanje.

(Hina) vruž jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara