SLAVONSKI BROD: SANADER OTVORIO NOVU TVORNICU "VINDON"

Predsjednik Vlade Ivo Sanader danas je u Slavonskome Brodu na prigodnoj svečanosti otvorio novu tvornicu varaždinske "Vindije" za proizvodnju svježega purećeg mesa i prerađevina. L

U kupnju bivše slavonskobrodske veterinarske stanice u stečaju, obnovu i opremu nove tvornice "Vindija" je uložila oko 170 milijuna kuna.

To je sada jedna od najmodernijih takvih tvornica u ovom dijelu Europu.

Glavni direktor poslovnog sustava "Vindije" Dragutin Drk podsjetio je kako u "Vindonu" trenutačno radi 170 radnika, a namjeravaju ih zaposliti još 80, uglavnom iz Brodsko-posavske županije.

"Vindon" na domaće i strano tržište (Švedska, Austrijai dr.) izvozi 60 proizvoda, a planira izvoziti i do 50 posto proizvoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Danas je, uz varaždinsku 'Koku', 'Vindon' jedini izvoznik mesa peradi u zemlje Europske unije", rekao je Drk.

Izražavajući zadovoljstvo što je tvornica otvorena baš u Brodsko-posavskoj županiji, koja je stradala u ratu, i premijer Sanader posebice je pohvalio njezinu izvoznu orijentaciju.

Dodao je kakao Hrvatska još ima problema zbog vanjskotrgovinskog deficita. "Moramo postati izvoznička zemlja, a da bi smo mogli izvoziti, moramo biti konkurentni, a da bi smo bili konkurentni, moramo imati proizvode poput ovog", napomenuo je.

Premijer Sanader obišao je u pratnji suradnika i nove pogone "Vindona". U njima se kojima trenutačno proizvodi oko četiri tisuće tona purećeg mesa i prerađevina, a od sljedeće bi godine, kako se planira, proizvodnja trebala dostići devet tisuća tona.

(Hina) xvruž ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara