Slavonski seljaci sutra blokiraju prometnice

Slavonski seljaci sutra blokiraju prometnice

KOORDINACIJA seljačkih udruga nezadovoljnih ovogodišnjom otkupnom cijenom pšenice sutra će u 12 sati početi dvosatne javne prosvjede djelomičnom blokadom prometnica u pet slavonskih županija.

Predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje Antun Laslo izjavio je kako će seljaci blokirati po jedan prometni trak na nekoliko cesta u Vukovarsko-srijemskoj, Osječko-baranjskoj, Brodsko-posavskoj, Virovitičko-podravskoj i Požeško-slavonskoj županiji.

Promet u tijeku dvosatna prosvjeda neće biti potpuno zapriječen, jer ne prosvjedujemo da bismo ugrozili ljude, nego zbog teška položaja u koji nas je dovelo Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva, s ministrom Božidarom Pankretićem na čelu.

Laslo je ponovio kako cijena od jedne kune za kilogram ne podmiruje troškove proizvodnje te da daljnji razgovori s otkupljivačima i Ministarstvom nemaju svrhu, jer su na jučerašnjem sastanku u Zagrebu poručili kako ne žele razgovarati o cijeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glavni krivac je Ministastvo poljoprivrede i šumarstva te ljudi koji su sve to učinili na štetu seljaka", ocijenio je Laslo.

Po njegovim riječima popis prometnica na kojima će seljaci javno prosvjedovati još se utvrđuje, ali će prosvjedovati u svih pet slavonskih županija, pa i u Cerni u Vukovarsko-srijemskoj županiji, odakle je pomoćnik ministra Miroslav Pažur, koji je na nedavnu sastanku u Đakovu seljake pokušao uvjeriti kako nemaju razloga za prosvjede.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara