Slijedi pravna procedura Šljivančaninova izručenja Den Haagu

SRBIJANSKIi ministar policije Dušan Mihajlović potvrdio je u petak da se noćas uhićeni haaški optuženik Veselin Šljivančanin nalazi u Centralnom zatvoru u Beogradu, te da "slijedi pravna procedura njegova izručenja Haaškom tribunalu".

Ministar Mihajlović je, prilikom današnjeg obilaska ranjenih policajaca u Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu, kazao novinarima da će protiv organizatora i sudionika u sinoćnjim demonstracijama na Ceraku, za vrijeme desetosatne akcije uhićenja Šljivančanina, biti podnesene kaznene prijave.

Više od 50 policajaca, od čega trojica teže, povrijeđeno je noćas u sukobima pristalica Veselina Šljivančanina, njih oko tisuću, i policije, a jedan je zadržan na liječenju. Ima, iako puno manje, i povrijeđenih demostranata, koji su kamenjem, bocama i drugim predmetima nanijeli veliku štetu vozilima parkiranim u blizini zgrade u kojoj je Šljivančaninov stan, kao i prozorima susjednih zgrada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Policija je nastojala svoju obavezu privođenja Šljivančanina, koji se nije htio odazvati sudu svoje zemlje, izvesti na naprofesionalniji način, bez upotrebe sile", naglasio je ministar Mihajlović.

U noćašnjem službenom priopćenju MUP-a Srbije kaže se da je zbog informacija da se u stanu nalaze i članovi Šljivančaninove obitelji, kao i da su u zgradi i drugi stanari, "akcija uhićenja izvođena uz posebne mjere pažnje". Također se kaže da je to što su "članovi tzv. Odbora za obranu Veselina Šljivančanina, kao i čelnici i članovi nekih oporbenih stranaka (čelnik Stranke srpskog jedinstva Borislav Pelević, radikal Aleksandar Vučić i Miloševićev socijalist Aleksandar Vulin) otežavali i usporavali akciju policije, dodatno otežavalo i izuzetno produžilo rutinsku policijsku akciju".

(Hina) ttag br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara