Slijedi razdoblje pada cijena nafte

Tekst: J.D.
Foto: AFP


CIJENA sirove nafte mogla bi biti testirana u donjim granicama 60 dolara po barelu, nakon što je završio trend rastućih cijena koji je počeo u veljači, navodi se u tehničkoj analizi konzultantske kuće Newedge Group.

Ukoliko cijena padnu ispod 65 dolara po barelu, brzo bi mogle biti testirane u granici od 63,60 do 63,75 dolara po barelu, a onda na granici od 61,38 dolara po barelu, rekla je u intervjuu analitičarka Newedgea Veronique Lashinski. Cijene sirove nafte pale su za 68,97 dolara po barelu 23. rujna, izbrisavši tako period od sedam mjeseci rasta.

Tržište izgleda loše

"Tržište izgleda loše od prošlog tjedna. Dolar je pao na novu najnižu razinu, a S&P indeks najvišu, dok je nafta samo ostajala na istom. Nestalo je povezanosti između nafte i tržišta dionica", rekla je Lashinski.

Dolar je prošlog tjedan padao u vrijednosti naspram eura četiri od pet dana, indeks S&P 500 u istom je periodu porastao za 2,5 posto, najviše u godinu dana, a nafta je trgovala sa cijenom od 68 do 73 dolara po barelu.

Jučer je cijena nafte na njujorškom tržištu pala za 3,08 dolara, ili 4,5 posto, na 65,89 dolara po barelu. To je najniža cijena za ugovore na početku novog mjesečnog obračuna od kraja srpnja.

"Imamo signale pada tržišta", upozorila je Lashinski.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara