Sljedeći tjedan kaznena prijava protiv Brajše

DRŽAVNO odvjetništvo neslužbeno je potvrdilo kako je podnošenje kaznene prijave protiv sada već bivše ravnateljice Caritasa Jelene Brajše sve izglednije, te da bi se prijava mogla naći na sudu već sljedećeg tjedna.

U kaznenoj prijavi pokušat će se dokazati kako je Jelena Brajša počinila razna nedjela, od kojih je prijava zbog kaznenog djela pomaganja počinitelju nakon počinjenog kaznenog djela, zasigurno ona najgora.

Na slučaju Jelene Brajše već neko vrijeme radi niz policijskih istražitelja u suradnji s Državnim odvjetništvom. Idućeg će tjedna isti istražitelji prikupljati izjave još nekoliko mogućih svjedoka koji su dosad bili nedostupni, budući da su na godišnjem odmoru.

Nakon toga slijedi kaznena prijava protiv Brajše, i to konkretno zbog pomaganja Miji Peniću, odnosno sakrivanja njegovog pedofilskog dnevnika, koji je naknadno pronađen u njezinoj kući, iako je ona prvotno nijekala da je ikad vidjela sporni dnevnik.

Istražitelji smatraju da se u ovom slučaju radi o kaznenom djelu za koje nije nastupila zastara, iako nije poznat datum kojeg je Brajša došla do spornog dnevnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Brajša je počinila kazneno djelo kad je izjavila i policiji i medijima kako ne zna gdje je dnevnik, čime je prikrila predmet koji je postao kaznenim djelom, što znači da je prikrila i kazneno djelo.

Priopćenje koje je Državno odvjetnišvo 8. srpnja uputilo medijima, a koje je potpisao Dragan Novosel, zamjenik Mladena Bajića) obvezuje odvjetništvo da se Brajši očituje do kraja srpnja.

No, u to se vrijeme Brajšu teretilo tek za djelo neprijavljivanja počinitelja, tj. silovanja za koja je, pak, optužen stolar doma u Brezovici Mario Barlović.  Najveći dokaz u suđenju Jeleni Brajši zasigurno će biti gnusni dnevnik u kojem su izneseni stravični prizori bludničenja Penića nad štićenicima doma.

Prema informacijama Vjesnika, Brajša je u petak poslijepodne još uvijek bila na odjelu neurologije, no liječnici s odjela odbili su govoriti o njenom zdravstvenom stanju.
 
Prema odredbama Kaznenog zakona za kazneno djelo pomoći počinitelju nakon počinjenog kaznenog djela, a za koje će se u prijavi teretiti Jelenu Brajšu, optuženoj prijeti kazna od najmanje tri godine zatvora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara