Šljivančanina od sutra moguće izručiti Den Haagu

IZRUČENJE haaškog optuženika Veselina Šljivančanina moguće je već od ponedjeljka poslijepodne, izjavio je u nedjelju navečer za Televiziju B92 njegov odvjetnik Goran Petronijević, nakon što mu nadležni službeno dostave rješenje o izručenju njegovog klijenta.

Ministar za ljudska i manjinska prava Srbije i Crne Gore Rasim Ljajić rješenje o izručenju Šljivančanina potpisao je u petak, te ga prema zakonskoj proceduri to Ministarstvo treba dostaviti nadležnom Okružnom sudu, Nacionalnom savjetu za suradnju s Haaškim tribunalom i MUP-u Srbije, koji će u dogovoru s nadležnima u Den Haagu dogovoriti termin izručenja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Haaški optuženik Veselin Šljivančanin, uhićen 12. lipnja nakon gotovo desetosatne akcije specijalaca MUP-a Srbije, u kojoj je bilo i ozlijeđenih među policajcima i Šljivančaninovim pristašama, optužen je za ratne zločine na Ovčari kod Vukovara 1991. godine.

Suoptuženi za taj ratni zločin, bivši oficiri JNA Miroslav Radić i Mile Mrkšić, već ranije su se dobrovoljno predali Međunarodnom kaznenom sudu u Den Haagu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara