Slobodan Milošević neće biti zastupnik u novom parlamentu Srbije

HAŠKI optuženik i predsjednik Socijalističke partije Srbije Slobodan Milošević ipak neće biti zastupnik u novom sazivu Skupštine Srbije, odlučio je glavni stranački odbor, a objavila u nedjelju agencija Beta.

Milošević se neće naći na listi zastupnika iako je sam zatražio da ga čelništvo socijalista uvrsti u srbijanski parlament, javlja Beta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na stranačkoj zastupničkoj listi, koju će socijalisti u ponedjeljak predati republičkoj izbornoj komisiji, neće za buduće zastupnike biti određeni ni Bogoljub Bjelica i još neki članovi udruženja "Sloboda" koje pomaže Miloševićevu obranu u Den Haagu. Bivši jugoslavenski predsjednik je u svom pismu čelništvu stranke inzistirao da i oni budu na zastupničkoj listi.

Među budućim zastupnicima, prema izvorima agencije Beta, nema ni Milutina Mrkonjića, dužnosnika Miloševićeve stranke koji je 1999. godine bio zadužen za obnovu prometnica i mostova, te ostale infrastrukture uništene u napadima NATO-a u Srbiji. U predizbornoj kampanji, on je bio označavan kao budući srbijanski premijer, a u budućoj raspodjeli mandata, prema istim izvorima, previđen je za zastupnika u parlamentu državne zajednice Srbije i Crne Gore.

SPS je na izvanrednim parlamentarnim izborima 28. prosinca, s Miloševićem kao nositeljem liste, osvojio 21 od ukupno 250 mjesta u budućem sazivu republičkog parlamenta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara