Slobodan Milošević prodaje vilu na Dedinju za pola milijuna eura

Slobodan Milošević prodaje vilu na Dedinju za pola milijuna eura
HAAŠKI optuženik, bivši predsjednik SR Jugoslavije Slobodan Milošević prodaje svoju vilu u Užičkoj ulici, u beogradskom elitnom naselju Dedinje, za pola milijuna eura, tvrdi u srijedu beogradski dnevnik "Glas javnosti" pozivajući se na "dobro obaviješteni izvor".

Milošević je kuću kupio dan uoči NATO-ova bombardiranja 1999. godine, po cijeni od 99,49 njemačkih maraka po četvornom metru, odnosno za oko deset tisuća njemačkih maraka. Uz vilu, u posjed mu je pripalo i oko 8000 četvornih metara zemljišta, za čije korištenje - kako tvrdi isti list - nije platio naknadu od najmanje 200 tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema informacijama Skupštine općine Savski venac, nadležne za elitno naselje Dedinje, pred nadležnim odjelom u tijeku je spor kojim Selimir Antonijević, raniji vlasnik kuće koju je 1999. godine kupio Milošević, traži poništenje rješenja o eksproprijaciji nekretnine iz 1958. godine.

Prije nego što je kupio kuću u Užičkoj ulici, Milošević je kupio i susjednu kuću u Tolstojevoj 33, koju je platio - prema tvrdnjama medija - samo dvije tisuće njemačkih maraka. Kuća, koja je pripadala čuvenom beogradskom izdavaču i knjižaru Geci Konu, bila je rezidencijalni objekt države i kao takva nije mogla biti izložena prodaji.

Prema pisanju nekih medija, obitelj Milošević prodaje i dvije obiteljske kuće u Požarevcu, jednu Miloševićeve supruge Mirjane Marković i drugu njihova sina Marka Miloševića, ali po pisanju "Glasa javnosti", te informacije nisu dobile potvrdu, s obzirom na to da odvjetnički ured Zdenka Tomanovića, pravnog zastupnika obitelji Milošević, ne daje izjave za javnost.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara