slobodni umjetnici o današnjoj vladinoj uredbi

Predstavnici Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika pozdravili su večeras Uredbu o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima za obvezna osiguranja, koju je danas prihvatila hrvatska Vlada.

Komentirajući Vladinu odluku po kojoj bi mirovine samostalnih umjetnika trebale biti veće, predsjednik Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika u ostavci Zlatko Krilić rekao je kako su slobodni umjetnici svjesni da je ta odluka donesena u predizborno vrijeme, ali i da 1300 članova društva ima snage pobijediti kada ih poveže zajedništvo.

Večeras je u prostorijama Društva hrvatskih filmskih redatelja bila sazvana tribina na temu "Smrt samostalnog umjetnika u Republici Hrvatskoj" na kojoj se trebalo raspravljati upravo o problemu mirovina samostalnih umjetnika. Međutim, zbog iznenadne Vladine odluke, tribina se pretvorila u kraće komentiranje te uredbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Paolo Sfecci iz Upravnog odbora Hrvatske glazbene unije zapitao se pak koliko je ta uredba zakonita budući da Vlada ne može donositi uredbe koje se odnose na proračun, te je izrazio zabrinutost hoće li ona uopće preživjeti.

Uredba, prema Vladinoj odluci, stupa na snagu objavom u Narodnim novinama.

(Hina) sdju mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara