Slonovski izmet u prahu prestrašio pariške poštare

PRAH crvene boje koji se rasuo iz pisma u jednoj pariškoj pošti izazvao je strah i paniku među djelatnicima pošte koji su bili u dodiru s nepoznatom supstancom.

Nakon brze intervencije policije i analize stručnjaka utvrđeno je da se radi o osušenom slonovskom izmetu koji je potpuno bezopasan, prenosi australski smh.com.

Kod šestero djelatnika pošte i dva policajca koji su bili u dodiru s prahom, liječničkim je pregledom utvrđeno da nema opasnosti po život, a stručnjaci kažu kako se radi o prahu kakav se upotrebljava u vjerskim obredima Šri Lanke.

Nakon terorističkih napada u Londonu prošlog mjeseca, građani svih većih gradova u Europi strahuju od terorističkih napada zbog čega je i jučerašnji događaj u pariškoj pošti izazvao nemalu paniku među poštarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slonovski izmet, osim u vjerskim obredima, koriste i neki proizvođači recikliranog papira kojima je izmet odlična sirovina bogata vlaknima.

Zanimljivo da su slonovski izmet koristili i stari Egipćani, i to kao kontracepcijsko sredstvo, a način uporabe bio je u najmanju ruku vrlo neobičan. Žene su naime, nakon spolnog odnosa izmet gurale u vaginu, čime je spriječena neželjena trudnoća.

Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara