Slovačka se smatra devetom potpisnicom pisma europskih čelnika

SLOVAČKI premijer Mikulas Dzurinda smatra se devetim potpisnikom pisma europskih čelnika u kojem se poziva na jedinstvo sa SAD-om glede iračke krize, rekao je njegov glasnogovornik.

´Sadam Husein profitira na manjku jedinstvenosti´ međunarodne zajednice, ocijenio je Dzurinda nakon razgovora sa španjolskim kolegom Joseom Mariom Aznarom.

Dzurinda je pismo europske osmorice ocijenio ´jasnom porukom u pravom trenutku´, rekao je glasnogovornik.

U zajedničkom tekstu objavljenom u četvrtak u nekoliko svjetskih listova, čelnici Velike Britanije, Španjolske, Italije, Portugala, Mađarske, Češke Republike, Poljske i Danske pozvali su na jedinstvo sa Sjedinjenim Državama u iračkoj krizi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručili su da veze između Europe i SAD-a ´ne smiju postati žrtvom´ pokušaja iračkoga predsjednika Sadama Huseina da ´ugrozi svjetsku sigurnost´ te zahvalili SAD-u na ´hrabrom i velikodušnom´ očuvanju mira u Europi.

Članak su potpisali Tony Blair, Silvio Berlusconi, Jose Maria Aznar, Jose-Manuel Durao Barroso, Peter Medgyessy, Leszek Miller i Anders Fogh Rasmussen te češki predsjednik Vaclav Havel.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara