Slovačka u potpunosti podupire Hrvatsku na putu u EU

Hrvatska može računati na punu potporu Slovačke u pogledu otvaranja pristupnih pregovora s EU te stručne i tehničke pomoći pri korištenju predpristupnih fondova EUa, rečeno je u ponedjeljak u Bratislavi ministrici europskih integracija Kolindi GrabarKitarović.

Ministrica Grabar-Kitarović razgovarala je u ponedjeljak u Bratislavi s potpredsjednikom slovačke vlade, zaduženim za europske poslove Palom Csakyem o bilateralnim pitanjima i hrvatskom približavanju Europskoj uniji. Csaky je tom prigodom dao punu potporu otvaranju pregovora Hrvatske i EU sredinom ožujka, izjavila je glasnogovornica MEI-a Ivana Crnić.

"Ministrica je svog sugovornika upoznala s naporima koje Hrvatska poduzima glede pristupa Uniji, a nije zaobiđen ni razgovor o posljednjem uvjetu kojeg nam postavlja Bruxelles. Csaky je kazao da general Gotovina za Slovačku nije politički problem i da Hrvatska ima punu potporu njegove zemlje", rekla je glasnogovornica.

Kako je Svjetska banka, od deset novih članica EU, proglasila Slovačku zemljom s najviše stranih ulaganja Csaky je, prema njezinim riječima, ponudio Hrvatskoj stručnu i tehničku pomoć u privlačenju stranih ulaganja i korištenju predpristupnih sredstava Unije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilateralni su odnosi dviju zemalja, prenijela je glasnogovornica zaključak radnog sastanka, "jako dobri".

Ministrica Grabar-Kitarović sastat će se i sa slovačkim ministrom vanjskih poslova Eduardom Kukanom.

(Hina) xvk ysv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara