Slovački devetogodišnjak zbog siromaštva pokušao samoubojstvo

Slovački devetogodišnjak zbog siromaštva pokušao samoubojstvo

DEVETOGODIŠNJI slovački dječak Darius Dalikov pokušao je u slovačkom mjestu Banska Bistrica počiniti samoubojstvo i to skokom s mosta zbog, kako pišu slovački mediji, bijede u kojima živi njegova četveročlana obitelj.

Devetogodišnjak živi s majkom i mlađom braćom. "Mjesečno primam 133 eura, od čega 83 eura dajem za smještaj u prihvatilištu, a ostatak od 50 eura pokriva život nas četvero", kazala je Zuzana Dalikova, majka nesuđenog samoubojice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pokušaj samoubojstva dogodio se kada je dječaka majka povela kod psihologa kako bi lakše prebrodio lošu materijalnu situaciju u kojoj se našla obitelj. Kad su stigli do mosta, Darius se istrgnuo majci iz ruke, svukao je sa sebe sve osim donjeg rublja te je stao vikati kako više ne želi živjeti, kao ni slušati poruge njegovih vršnjaka na račun njegovog socijalnog statusa.

Nasreću, policajci su Dariusa uspjeli odgovoriti od skoka u smrt, nakon čega su počeli za dječakovu obitelj prikupljati dobrovoljne priloge kako bi im osigurali novac za odjeću i obuću.

Ig.M.
Foto: Index (arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara