Slovački ministar obrane ponudio ostavku

Slovački ministar obrane ponudio ostavku

DVA DANA nakon eksplozije skladišta oružja u Slovačkoj, u kojoj je prema izvještaju Ministarstva obrane poginulo troje ljudi, a prema najnovijim informacijama čak osam, slovački ministar obrane František Kašicky podnio je ostavku.

Iako je službeno potvrđena smrt samo troje ljudi, dok se ostalih pet vodi kao nestali, premijer Robert Fico je u intervjuu za državnu televiziju STV potvrdio kako je svih petero nestalih, prema njihovim informacijama, u trenutku nesreće bilo na radnom mjestu.

"Zaposlenik je potvrdio kako je svih pet nestalih osoba bilo na radnom mjestu u trenutku nesreće. Vidio sam taj dio postrojenja i nema nikakve nade da ćemo tamo pronaći preživjele", rekao je Fico.

Slovački ministar obrane je zbog ove tragedije premijeru danas ponudio svoju ostavku. Kašicky je u izjavi rekao kako se ne osjeća direktno odgovornim za nesreću, ali s obzirom da su u njoj izgubljeni ljudski životi misli da je korektno od njega da ponudi kabinetu svoju ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Fico ostavku je odbio uz obrazloženje kako "bi bilo loše za kabinet kad bi ga napustili ljudi kao što je Kašicky", te dodao kako se nada da će predsjednik države imati isto mišljenje kao i on. Predsjednik Slovačke Ivan Gašparović još nije izašao u javnost sa svojom reakcijom.

Podsjetimo, eksplozija se dogodila u petak i uništila cijelo postrojenje koje je služilo za deaktiviranje raketnog naoružanja. Eksplozija je otvorila krater opsega oko 20 metara i potpuno sravnio sa zemljom dio postrojenja u kojem su radila petorica nestalih.

P.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara