Slovenac izgorio u peći na 800 stupnjeva Celzijevih

Tekst: Z.J.
Foto: Metalravne

DJELATNIK talionice željeza Metal Ravne u slovenskom gradu Ravne na Koroškem, čiji je nestanak prijavljen u ponedjeljak, pronađen je mrtav u vakuumskoj komori kontinuirane peći. Prema informacijama koje prenosi RTV Slovenija, 36-godišnji muškarac je u noći s ponedjeljka na utorak radio kao kontrolor kontinuirane peći.

Prema izvješću kriminalista s mjesta nesreće, muškarcu je najvjerojatnije za vrijeme posla pozlilo te je pao među valjke koji su se pokretali prema kontinuiranoj peći. U peći je preminuo zbog gušenja, a proces obrade metala u peći u koju je muškarac upao se nije zaustavio. U njoj se odvija proces obrade na 800 stupnjeva Celzijevih i traje 14 sati.

Prilikom dolaska djelatnika na posao u utorak, oni su primijetili viši postotak ugljičnoga dioksida u peći, ali prilikom pregleda nikakve neobičnosti nisu primijetili te su nastavili s proizvodnjom.

Međutim, rodbina unesrećenoga 36-godišnjaka je uskoro obavijestila tvrtku o njegovu nestanku. Djelatnici i njegovi kolege su tad posumnjali da je upravo to uzrok povišenoga ugljikovog dioksida u peći. Njihove sumnje su se pokazale istinitima, te su nakon toga u peći pronašli izgoreno truplo.

Nakon obavljene kriminalističke analize, dežurna državna tužiteljica je isključila mogućnost o ubojstvu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara