Slovenci ne žele s Hrvatima dijeliti svoje nebo!

Foto: Željko Šop / Cropix

PO ANKETI koju je proveo slovenski dnevni list Delo malo manje od dvije trećine Slovenaca je nesklono ideji da Hrvatska i Slovenija imaju zajedničku kontrolu zraka.

Takav prijedlog je iznesen na posljednjem sastanku premijerke Jadranke Kosor i slovenskog predsjednika vlade Boruta Pahora. Takvoj ideji se protivi 63,5 posto ispitanika, dok 27,9 posto njih želi "zajedničko nebo" dviju država. Anketa je provedena telefonski na uzorku od oko 600 ispitanika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlađi ispitanici za ideju, a stariji izrazito protiv

Mlađi ispitanici su za ideju o uspostavljanju zajedničkog neba, dok su oni stariji izrazito protiv. Ovaj prijedlog je iznesen na posljednjem sastanku premijera u Lovranu. Protiv tog prijedloga se posredno izjasnio i slovenski predsjednik, koji je ujedno i zapovjednik oružanih snaga, Danilo Tuerk.

Tijekom posjeta Zagrebu je rekao da je sadašnja kontrola slovenskog zračnog prostora u okviru NATO-a za njegovu državu zadovoljavajuće rješenje i ne zna što bi se tu još trebalo mijenjati. Pahor je kazao kako je tu ideju iznijela hrvatska strana, što znači premijerka Kosor. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara