Slovenci u strahu od Todorića: Ostat ćemo bez svojih proizvoda na Mercatorovim policama

Slovenci u strahu od Todorića: Ostat ćemo bez svojih proizvoda na Mercatorovim policama

Tekst: I.Ka.
Foto: Agrokor

Prema anketi koju je provelo slovensko Delo, u trgovinama Mercatora kupuje 76,4 posto Slovenaca, dok ih je 23,6 posto odgovorilo da ne kupuje u Mercatoru. U istoj anketi koju su proveli 2006. godine 88,2 posto ispitanika je potvrdno odgovorilo na isto pitanje, dok je 11,8 posto ispitanika odgovorilo da ne kupuje u Mercatoru.

Na pitanje bi li i dalje kupovali u Mercatoru ako ga preuzmu strani investitori, 63,9 posto Slovenaca potvrdno je odgovorilo, a 30,6 posto odgvorilo je kako ne bi više kupovalo u Mercatoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema anketi, 52,2 posto ispitanika je odgovorilo da bi bilo najbolje da Mercator preuzme domaći investitor, a 33,3 posto ispitanika se izjasnilo da bi po njima bilo najbolje da tvrtka ostane u vlasništvu više dioničara. 6,7 posto ispitanika uvjereno je da bi za Mercator bilo najbolje da ga preuzme strani investitor, dok 7,8 posto ispitanika nema mišljenje o tome. 45,5 posto ispitanika drži da bi dionice Mercatora radije prodali domaćem investitoru nego stranom, pa makar i za manje novca.

Prema pisanju slovenskih dnevnih novina, ono što slovenske proizvođače prehrambenih proizvoda najviše zabrinjava jest to da bi, ako dođe do toga da Agrokor stekne vlasništvo nad Mercatorom, moglo doći do povlačenja svih slovenskih proizvoda s polica Mercatora. U 2007. godini Konzum je sa svojih polica povukao gotovo sve slovenske proizvode te Slovenija ne želi istu sudbinu s Mercatorom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara