Slovenija: Birači odlučuju o trgovanju nedjeljom

U SLOVENIJI su u nedjelju ujutro otvorena glasačka mjesta za referendumsku odluku o tome hoće li trgovine nedjeljom ubuduće smjeti biti otvorene najviše deset dana u godini.

Odaziv glasača u jutarnjim satima je mali, jer je većina iskoristila lijepo vrijeme za boravak u prirodi ili upravo u shoping centrima, za tjedne nabavke. Ipak, istraživanja obavljena pred referendum govore da je većina Slovenaca naklonjena "slobodnoj nedjelji", iako se tome protive najveći trgovački lanci najavljujući otpuštanja zaposlenih ako se takva odluka zakonski primijeni.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći protivnik mogućeg ograničavanja radnog vremena u trgovini je trgovački lanac "Mercator", koji je nakon upravo objavljene akvizicije s kupovinom trgovačkog poduzeća "Živila" preuzeo skoro 60 posto maloprodaje.

Njegovi konkurenti poput "Tuša" i austrijsko-švicarskog lanca "Spar" navode da će se prilagoditi mogućem ograničenju radnog vremena i da su njihovi hipermarketi otvoreni nedjeljom i praznicima samo zbog toga jer žele ostati konkurentni vodećoj slovenskoj trgovinskoj kompaniji.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara